Klaslokalen

“Sinds er een nieuw klaslokaal is, kan ik mij veel beter concentreren tijdens de lessen. Vorig jaar waren de lessen buiten onder bomen, maar toen werd ik vaak afgeleid door andere zaken. Ook was het soms erg warm en daardoor lastig om mijn aandacht bij de lesstof te houden. Ik ben daarom erg blij met de nieuwe klaslokalen. Ze helpen mij en mijn klasgenootjes om onze dromen te bereiken. Ik wil later dokter worden en daarmee de mensen uit mijn dorp helpen.”

In 2022 hebben we zes nieuwe klaslokalen kunnen bouwen waardoor we in totaal 496 kinderen een veilige, bevorderlijke en comfortabele leeromgeving kunnen bieden, voor zowel de school door de weeks, als op het Sponsorprogramma op zaterdag.

 

KLASLOKALEN
Om als kerk een Compassion sponsorprogramma te kunnen starten heb je naast je kerkgebouw ook ruimte nodig voor de kinderen die naar het project toekomen. Hiervoor worden bij de start van het project klaslokalen in gebruik genomen of gebouwd. Deze worden doordeweeks gebruikt door de lokale school en op zaterdag voor het Sponsorprogramma van Compassion.

Bij twee kerken kwamen er zoveel kinderen naar school en het sponsorprogramma dat sommige groepen buiten hun lessen moeten volgen. Een warme, stoffige en winderige omgeving is voor kinderen onveilig en het maakt het lastig om zich daar te concentreren en in de lessen te participeren. De overvolle lokalen en het buiten lesgeven maakten het voor de leraren en programmaleiders moeilijk om onderwijs van goede kwaliteit te bieden. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat het academisch niveau zichtbaar verbeterd wanneer er les wordt gegeven in klaslokalen. 

Wat is het dan mooi dat we het als Mozaiek, via ondernemers en giften vanuit de lokale Mozaiek gemeentes, mogelijk hebben gemaakt om in 2022 zes nieuwe klaslokalen op deze locaties te realiseren!

HET BELANG VAN GOED ONDERWIJS
Pastor Godana vertelt in onderstaande video over het belang van goed onderwijs.