Schrijf je sponsorkind

Natuurlijk hopen wij dat er al heel wat brieven en kaarten verstuurd zijn naar één van onze broertjes en zusjes in Kenia! Schrijven is namelijk héél belangrijk, omdat het je sponsorkind erg bemoedigt. De kinderen kijken uit naar post van de sponsor en vaak worden de brieven herlezen en bewaard. Het feit dat dat iemand aan hen denkt betekent veel voor hun zelfbeeld. Ook is uit onderzoek gebleken dat de prestaties van kinderen die geschreven worden beter presteren dan kinderen die geen post ontvangen.

De snelste en voordeligste manier om te schrijven is via de website van Compassion. De digitale brief gaat direct digitaal naar het land van je sponsorkind. Daar vertalen de collega’s van het veldkantoor de brief en printen deze met de eventuele bijlagen. De brief gaat daarna naar het project. Dit duurt zo’n 4 tot 6 weken.

Via de genoemde website briefpapier aanvragen kan ook. Bedenk wel dat het per post langer duurt voordat uw brief er is. Mocht je foto’s of cadeautjes mee willen sturen, lees dan goed de tips en voorwaarden op de website.

Vier keer per jaar zullen wij een schrijfzondag organiseren om voor of na de dienst een brief of kaart te schrijven aan je sponsorkind. Heb je tot nu toe nog niets verstuurd of ben je er al een tijd niet aan toegekomen? Weet je niet wat te schrijven of lukt het niet om in het Engels te schrijven? Wij helpen graag! Er zullen vrijwilligers van Compassion aanwezig zijn en ook staat er een aantal laptops klaar om in te loggen en te schrijven via de website van Compassion. Het is belangrijk dat je weet hoe je geregistreerd bent bij Compassion om toegang te krijgen tot het eigen sponsorkind. Het sponsornummer is erg belangrijk, neem dit dus mee! Mocht je een foto willen toevoegen, neem deze dan mee op een USB-stick als u niet extern kunt inloggen op eigen bestanden.

Deze schrijftips helpen je ook vast op weg:

  • Houd de brief eenvoudig en houd de leeftijd van je sponsorkind in gedachten.
  • Schrijf over dingen die het kind begrijpt, zoals over jezelf, je gezin, je werk, huisdieren, de seizoenen, de kerk, hobby’s, verjaardagen, etc.
  • Moedig je sponsorkind aan en reageer positief op de vorderingen op school en andere prestaties.
  • Vertel dat je voor hem of haar bidt.
  • Schrijf niet over materiële zaken, zoals je auto of huis (dit geldt ook voor foto's).
  • Gebruik het briefpapier van Compassion of schrijf de brief online. Digitaal heeft de voorkeur.
  • Wanneer je als groep een kind ondersteunt, stuur dan één brief namens de groep in plaats van individuele brieven.
  • Als het voor jou geen probleem is, schrijf dan in het Engels. Dit bespaart Compassion veel werk en tijd.

Het schrijven is een kleine moeite met een groots effect. Bezoek de website van Compassion, log in en ontdek hoe eenvoudig het schrijven eigenlijk is. Lees de schrijftips en verdere informatie eventueel ook door. Wij hopen dat al onze sponsorkinderen dit jaar meerdere brieven of kaarten krijgen. Zoek een ritme voor het schrijven, zet het op de kalender en probeer het zelf, thuis, of schuif aan op een schrijfzondag! Welkom! Wat een feest van verbinding!

Het is goed om je te realiseren dat je als sponsor vooral veel geeft: in geld, in gebed en dus ook in brieven. Wat je ook terugkrijgt van jouw sponsorkind, weet dat je brieven van onschatbare waarde zijn en impact hebben op zijn of haar leven. Meer dan je zelf misschien kunt voorstellen…

Schrijf je kind