Nieuws

Terugblik Muskathlon@home | In beweging voor Mozaiek Kenia
Zaterdag 25 juni 2022 hebben tal van Mozaiekers in (omgeving) Veenendaal, Nijkerk, Apeldoorn en Rijssen een sportieve prestatie geleverd waarmee ze geld hebben ingezameld voor Mozaiek Kenia.
Mozaiek voorganger Emiel Hop bezoekt Kenia en Tanzania
Eind mei bezoekt Emiel Hop, voorganger van Mozaiek033, op uitnodiging van Compassion en de 4e Musketier een aantal projecten in Kenia en Tanzania. Hij start de reis met een bezoek aan een Compassion-project in een sloppenwijk in Nairobi: Death Valley. Dit is de meest beruchte sloppenwijk van Kenia, op 1,5 m2 wonen 200.000 mensen.
Een goed bericht uit een ver land….
…is als koel water voor een dorstige keel (Spreuken 25:25). Drie weken geleden ben ik Emiel Hop, voorganger Mozaiek033, in Kenia en Tanzania geweest en bezocht ik samen met 4M en Compassion een aantal projecten. Wow dan weet je waar we het voor doen!
Ondernemers ontmoeting | donderdag 2 juni 2022
Ben jij ondernemer, groot of klein, met of zonder personeel? Wil je meer weten over de projecten binnen Mozaiek Kenia en de impact die zij hebben voor de kerken en bewoners in het Noorden van Kenia? Draag je onze visie voor Mozaiek Kenia een warm hart toe en wil je steen(tje) bijdragen? Of heb je ideeën of vragen of over de projecten? Allemaal goede redenen om elkaar te ontmoeten op 2 juni. Je bent van harte welkom!
Kom in beweging voor Mozaiek Kenia op 25 juni 2022
De droom van Mozaiek is om dit jaar via de Muskathlon@home drie projecten en 300 huishoudens te voorzien van zonne-energie. Hiervoor is nog een bedrag nodig van € 40.000,-. 
Verhalen van Hoop
“Het is woensdag rond 5 uur in de middag Ik zit samen met mijn drie jongere broers aan de tafel in ons huis van klei huiswerk te maken. Mijn broer loopt naar het raam en roept: ‘de zon gaat weer onder, mag ik deze keer de lamp aanzetten?’
Wat schrijf ik naar mijn sponsorkind?
Schrijven is namelijk héél belangrijk, omdat het je sponsorkind erg bemoedigt. De kinderen kijken uit naar post van de sponsor en vaak worden de brieven herlezen en bewaard. Het feit dat dat iemand aan hen denkt betekent veel voor hun zelfbeeld. Ook is uit onderzoek gebleken dat de prestaties van kinderen die geschreven worden beter presteren dan kinderen die geen post ontvangen.
Eerste waterput van 2022 geslagen bij Compassion-project
In de komende periode willen we bij alle projectlocaties de watervoorzieningen optimaliseren. Begin dit jaar is gestart met het slaan van een waterput op een van de projectlocaties.
Regenstorm brengt geen einde aan droogte in Marsabit
En toen was daar ineens een video van de NOS met de naam Marsabit. Tien jaar geleden hadden we er waarschijnlijk weinig aandacht aan gegeven, maar nu we ons met Mozaiek hebben verbonden aan deze regio valt zo’n naam meteen op. En je verwacht het niet. Een video op de NOS over Kenia kan nog, maar zo specifiek over Marsabit…
Naar het archief
1 2 3 ... 4