Nieuws

Verhalen van Hoop

"Ik weet nu dat God van mij en mijn baby houdt!" Lees het verhaal van deze jonge moeder die deelneemt aan één van de Moeder en Kind projecten.

Wat schrijf ik naar mijn sponsorkind over mijn vakantie?

Mozaiek Kenia | Tip Heb jij je sponsorkind onlangs nog geschreven? De zomervakantie is voor veel mensen dé tijd om een paar weken te ontspannen. Werk en school achter je te laten en misschien zelfs op reis te gaan, nu dat weer een beetje kan. Misschien ook een ideale tijd om weer een keer een brief te schrijven aan je sponsorkind! Maar wat kun je nu eigenlijk wel en niet aan je sponsorkind vertellen over je vakantie? We geven je wat tips. 

Wie bedenkt het nu om een heel gebied te adopteren als kerk?

In de vorige editie van Mozaiek Magazine schreven we dat er maar liefst tweeëntwintig watertanks in Marsabit geïnstalleerd konden worden. Doordat een handjevol ondernemers uitstapten in geloof hebben duizenden gezinnen nu schoon drinkwater. Wat een impact! Inmiddels bestaat de ondernemersgroep uit zo’n vijftien kernleden met ook een netwerk achter zich. Ik ging met twee van hen in gesprek: Henry Koopman, ondernemer en systemisch coach bij ‘Kracht van Verschil Coaching en Training’ en Joost den Otter, ondernemer en directeur bij ‘Lomans’.

Voortgang Waterproject 2021

In het noorden van Kenia is een groot tekort aan schoon drinkwater. Ook veel kinderen in onze projecten hebben nog geen toegang tot schoon drinkwater. In de regio’s Marsabit en Isiolo ontstaat na tweeëneenhalve maand al een tekort aan schoon water. Dan moet er water gekocht worden bij verkopers, maar dat water is zout en niet veilig voor gebruik. De meisjes en vrouwen zijn traditioneel gezien verantwoordelijk voor het water. Zij moeten vaak meer dan 20 km lopen naar de verkopers, wat  ten koste gaat van hun eigen opleiding en ontwikkeling.

UPDATE MOZAIEK KENIA: MEER DAN 1.000 KINDEREN AAN ONS VERBONDEN!

Wat zijn we blij en dankbaar dat de online Mozaiek Kenia dienst in november zoveel harten heeft geraakt, dat we zoveel mooie berichten binnen hebben gekregen en bovenal: dat er 490 kinderen een kans krijgen om uit de greep van armoede te komen, omdat ze een sponsor hebben gevonden. Wat gaaf dat jullie je zo massaal verbinden met de kerken en gezinnen in Marsabit in Kenia. Dit kan niet anders of dat heeft grote impact! Zowel in Marsabit als hier in Nederland.

Wat kan er gebeuren in een jaar?

Wat kan er in een jaar tijd gebeuren? Wonderen! Verbinding over grenzen van landen en continenten heen. Zoals de band tussen Mozaiek en het gebied Marsabit, in het noorden van Kenia. Een jaar geleden gingen we als kerk met Compassion een relatie aan met dit ‘vergeten gebied’.

Jullie gebed voor Kenia

Op zondag 8 november vroegen we jullie in de dienst jullie gebeds- en dankpunten in te brengen voor onze broers en zussen in Kenia. Meer dan 2.400 reacties ontvingen we tijdens de dienst. Wat een krachtig gebed naar de hemel is dit!

Aankondiging Mozaiek Kenia / Marsabit livestream 8 november

God aanbidden, onze omgeving dienen en houden van elkaar, dat is wat we bij Mozaiek het allerbelangrijkste vinden, zo willen we er ook zijn voor de allerarmsten. Tijdens onze livestream van zondag 8 november staat de verbinding van zowel Mozaiek NL als de kerken in Marsabit centraal.

Wat gebeurt er met de maandelijkse gift van 33 euro?

Hoewel vrijwel alle projecten tijdelijk gesloten zijn voor groepsactiviteiten, zijn onze lokale partnerkerken in Kenia Marsabit heel actief met contact onderhouden met zoveel mogelijk sponsorkinderen. Niet alle projectactiviteiten en bijbehorende kosten zijn gestopt!
Naar het archief
1 2 3 ... 4