Nieuws

Wat gebeurd er met de maandelijkse gift van 33 euro?

Hoewel vrijwel alle projecten tijdelijk gesloten zijn voor groepsactiviteiten, zijn onze lokale partnerkerken in Kenia Marsabit heel actief met contact onderhouden met zoveel mogelijk sponsorkinderen. Niet alle projectactiviteiten en bijbehorende kosten zijn gestopt!

UPDATE MOZAIEK KENIA - HET BELANG VAN SCHRIJVEN, JUIST IN DEZE TIJD!

Met elkaar mogen we heel veel kinderen en gezinnen helpen in Marsabit door financiële hulp, gebed én onze brieven. En over het laatste gaat deze update, want kun je in deze tijd wel brieven schrijven met Covid-19 en nu in Kenia de scholen dicht zijn door de lockdown? Jazeker!! Sterker nog: dit is misschien wel het moment om een extra brief te schrijven aan je sponsorkind. Het zou toch een zegen zijn als we juist in deze periode tijd investeren in het bemoedigen van onze sponsorkinderen. We moedigen je aan om je brief online te versturen omdat dit veel werk scheelt voor Compassion op kantoor (waar nu ook minder vrijwilligers werken). Bovendien: als je online schrijft, is je brief is ook veel sneller in het land van je sponsorkind.

Start Waterproject

In het noorden van Kenia is een groot tekort aan schoon drinkwater. Ook veel kinderen in onze projecten hebben nog geen toegang tot schoon drinkwater. In de regio’s Marsabit en Isiolo ontstaat na tweeëneenhalve maand al een tekort aan schoon water. Dan moet er water gekocht worden bij verkopers, maar dat water is zout en niet veilig voor gebruik. De meisjes en vrouwen zijn traditioneel gezien verantwoordelijk voor het water. Zij moeten vaak meer dan 20 km lopen naar de verkopers, wat  ten koste gaat van hun eigen opleiding en ontwikkeling.

Update Corona in Kenia

Mozaiek Kenia: Update Covid-19 en droogte  In alle landen waar Compassion werkt zijn inmiddels mensen positief getest op corona besmetting, zo ook in Kenia, maar gelukkig nog nergens zoveel als in Europa, Amerika of China. Hoe het verder gaat verlopen is in deze landen natuurlijk heel onzeker en uiterst kwetsbaar. 

Kom jij het Kenia Team versterken?

Heb jij passie voor ons Kenia Project en vind je het leuk om onze werkgroep Kenia op administratief gebied te ondersteunen? Dan zijn we op zoek naar jou! Door de toename van werkzaamheden in onze projectgroep zijn wij op zoek naar een SECRETARIS/SECRETARESSE (M/V) 2-4 uur per week (vrijwillig)

Wereld Water Dag op 22 maart - update Mozaiek Kenia

Corona heeft de wereld in zijn greep. Zo ook in in Afrika, bijvoorbeeld in Kenia. Ondanks dat het komend weekend World Water Day is waar we alle aandacht aan willen geven, willen we ook stilstaan bij de sterfgevallen daar. Of het nou is door hongersnood of corona, gebed is hard nodig. Dus laten we onze broeders en zusters daar niet vergeten en onze handen vouwen voor hen!

Verantwoording Besteding Giften

Toelichting op de financiële stromen 2019/2020 (stand per 24 februari 2020).
Naar het archief