Kom in beweging voor Mozaiek Kenia | zaterdag 25 juni 2022

Energie; we hebben het allemaal nodig, zowel om te leven als ook om te kunnen sporten! In landen als Kenia is dat echt anders. Vooral in het noorden van Kenia leven nog veel mensen bij een vuurtje, een kaars of een kerosine lamp die gevaarlijk is en slecht voor de gezondheid. Stroom is beperkt of zelfs helemaal nog niet aanwezig. Wanneer de zon om 18:30 uur ondergaat, is het werk gedaan, moet je stoppen met studeren en kan je het beste maar gaan slapen.  

De droom van Mozaiek is om dit jaar via de [email protected] drie projecten en 300 huishoudens te voorzien van zonne-energie. Hiervoor is nog een bedrag nodig van €40.000,-

Op de drie projectlocaties gaan doordeweeks kinderen naar school en op zaterdag volgen ze hier het Compassion programma. Op de projectlocaties komen er zonnepanelen die 10 lampen, televisie, radio, laptops, subwoofer en telefoons kan voorzien van energie.  

Voor de 300 huishoudens in de dorpen rondom deze projecten gaan we een mobiel zonne-energie kit aanschaffen. Een kit bestaat uit een zonne-energiepaneel, oplaadpunt voor een mobiel en drie lampen (waaronder een zaklamp).  Met behulp van lampen op zonne-energie wordt een duurzame oplossing geboden om de kinderen uit de projecten ook thuis te voorzien van licht om hun schoolwerk veilig te kunnen maken.  
Het draagbare systeem is voor de veelal nomadische families geschikt om eenvoudig mee te kunnen nemen.  

Doe mee - gebruik jouw energie!
Wil jij je energie gebruiken om de mensen in Kenia te voorzien van zonne-energie? Meld je dan aan bij 1 van de 4 teams van Mozaiek: Mozaiek033 (Nijkerk), Mozaiek055 (Apeldoorn), Mozaiek0548 (Rijssen) en Mozaiek0318 (Veenendaal). 
 
En misschien lukt het jou een nieuwe sponsor te vinden voor 1 van de 300 kinderen die we ook heel graag een kans op een hoopvolle toekomst willen geven!!! 

Over de [email protected]
De [email protected] is het grootste Nederlandse sportevenement voor gerechtigheid en vindt plaats op zaterdag 25 juni 2022. Tijdens deze dag lever je een sportieve sportprestatie en haal je fondsen op voor Compassion, Open Doors of THDV. Via Compassion kun je dit jaar ook meedoen voor ons project Mozaiek Kenia.

De naam zegt het eigenlijk al: het is de Muskathlon at home. Je kan jouw sportprestatie letterlijk vanuit huis uitvoeren of ergens in jouw omgeving uitvoeren. Kom ook in beweging voor Mozaiek Kenia!

Hoe doe je mee?

  1. Ga naar de Mustkathlon website
  2. Klik op de blauwe button 'Meld je aan'
  3. Vul je gegevens in  
  4. Kies bij Team voor 'selecteer een team' en selecteer een van de Mozaiek teams (Mozaiek0318, Mozaiek033, Mozaiek055 of Mozaiek0548)
  5. Kies als doel 'Mozaiek Kenia'
  6. Vul het formulier verder in, kies je sportdiscipline, aantal km's en geef je persoonlijke motivatie,
  7. Alles ingevuld? Klik dan op aanmelden
  8. Je bent nu ingeschreven en kunt gaan starten met trainen én fondsenwerven