In 2019 hebben Mozaiek en Compassion de handen ineen geslagen om een project in het noorden van Kenia op te pakken. In het noorden van Kenia (in de regio’s Marsabit en Isiolo) zetten we ons in voor de meest kwetsbare kinderen. Er zijn inmiddels 1.060 kinderen in het Compassion-programma gesponsord. Maar er is meer. We willen de lokale kerk ook ondersteunen met scholing, worship en voorzieningen. Zo heeft een groep ondernemers een waterproject mogelijk gemaakt. Marsabit betekent letterlijk ‘vergeten gebied’. Wij geloven dat God van dit vergeten gebied een plaats van hoop wil maken. Doe jij ook mee?

 

Geven

Wil je mee investeren in het waterproject? Maak een gift over! Fase 2 van het project is gestart en daar is enorm veel geld voor nodig. Elke gift is zó welkom. Groot of klein, alle beetjes helpen. Klik hier voor het geven van een gift.
 

Het waterproject

In Marsabit is een groot tekort aan schoon drinkwater. Ook veel kinderen in onze projecten hebben nog geen toegang tot schoon drinkwater. In de regio’s Marsabit en Isiolo ontstaat na tweeëneenhalve maand al een tekort aan schoon water. Dan moet er water gekocht worden bij verkopers, maar dat water is zout en niet veilig voor gebruik. De meisjes en vrouwen zijn traditioneel gezien verantwoordelijk voor het water. Zij moeten vaak meer dan 20 km lopen naar de verkopers, wat  ten koste gaat van hun eigen opleiding en ontwikkeling. Lees hier meer over ons waterproject.

 

Sponsors gezocht

Wat zijn we blij en dankbaar dat de online Mozaiek Kenia dienst in november zoveel harten heeft geraakt, dat we zoveel mooie berichten binnen hebben gekregen en bovenal: dat er in totaal 1.060 kinderen een kans krijgen om uit de greep van armoede te komen, omdat ze een sponsor hebben gevonden. Wat gaaf dat jullie je zo massaal verbinden met de kerken en gezinnen in Marsabit in Kenia. Dit kan niet anders of dat heeft grote impact! Zowel in Marsabit als hier in Nederland.

“Ik ben sponsor geworden omdat ik enorm werd geraakt tijdens de dienst. Ik dacht altijd dat ik met mijn salaris mag doen wat ik wil. Maar tijdens de dienst besefte ik dat het geld niet van mij is, maar van God. En dat mag ik op een goede manier besteden. Geld is niet het belangrijkste in mijn leven, maar Jezus volgen!”

Ruben (20 jaar)

 

Ja, ik wil ook sponsor worden!

Wat tof dat je een kindje wilt gaan sponsoren! Klik hieronder op de foto. Je komt dan uit op de speciale Mozaiek pagina bij Compassion. Geef, als je die hebt, je voorkeur aan en dan zie je de kinderen die voldoen aan jou voorkeur(en). Al deze kinderen wonen in de regio’s Marsabit en Isiolo.