Nieuws

Kom in beweging voor Mozaiek Kenia op 25 juni 2022

De droom van Mozaiek is om dit jaar via de [email protected] drie projecten en 300 huishoudens te voorzien van zonne-energie. Hiervoor is nog een bedrag nodig van € 40.000,-. 

Verhalen van Hoop

“Het is woensdag rond 5 uur in de middag Ik zit samen met mijn drie jongere broers aan de tafel in ons huis van klei huiswerk te maken. Mijn broer loopt naar het raam en roept: ‘de zon gaat weer onder, mag ik deze keer de lamp aanzetten?’

Wat schrijf ik naar mijn sponsorkind?

Schrijven is namelijk héél belangrijk, omdat het je sponsorkind erg bemoedigt. De kinderen kijken uit naar post van de sponsor en vaak worden de brieven herlezen en bewaard. Het feit dat dat iemand aan hen denkt betekent veel voor hun zelfbeeld. Ook is uit onderzoek gebleken dat de prestaties van kinderen die geschreven worden beter presteren dan kinderen die geen post ontvangen.

Eerste waterput van 2022 geslagen bij Compassion-project

In de komende periode willen we bij alle projectlocaties de watervoorzieningen optimaliseren. Begin dit jaar is gestart met het slaan van een waterput op een van de projectlocaties.

Regenstorm brengt geen einde aan droogte in Marsabit

En toen was daar ineens een video van de NOS met de naam Marsabit. Tien jaar geleden hadden we er waarschijnlijk weinig aandacht aan gegeven, maar nu we ons met Mozaiek hebben verbonden aan deze regio valt zo’n naam meteen op. En je verwacht het niet. Een video op de NOS over Kenia kan nog, maar zo specifiek over Marsabit…

Verhalen van Hoop

Selina (37 jaar) heeft via Mozaiek Kenia maar liefst acht sponsorkinderen in de regio Marsabit: Zippora, Esther, Kabale, Elias, Jayden, Lemuna, Maison en Tabitha. Alle kinderen hebben een mooi plekje op de muur in haar woonkamer.

Opbrengst solarproject WAY

November stond voor de jongeren van Mozaiek in het teken van het thema ‘a sky full of stars’. We wilden letterlijk de armste plekken in Kenia voorzien van licht!

Update Mozaiek Kenia zondag - verbind jij je ook aan dit project?

Zondag 28 november stonden onze diensten in het teken van ons project Mozaiek Kenia. Wat is er in de afgelopen twee jaar al veel verbinding gelegd tussen hier en daar!

Solar project WAY

De Mozaiek jongeren (WAY) hebben een campagne opgezet om de donkere nachten in Marsabit te verlichten. Ze willen 1.000 solar systemen bij elkaar verdienen, zodat er huizen van (zonne) energie kunnen worden voorzien.
Naar het archief
1 2 3 ... 4