Nieuws

Wat kan er gebeuren in een jaar?
Wat kan er in een jaar tijd gebeuren? Wonderen! Verbinding over grenzen van landen en continenten heen. Zoals de band tussen Mozaiek en het gebied Marsabit, in het noorden van Kenia. Een jaar geleden gingen we als kerk met Compassion een relatie aan met dit ‘vergeten gebied’.
Jullie gebed voor Kenia
Op zondag 8 november vroegen we jullie in de dienst jullie gebeds- en dankpunten in te brengen voor onze broers en zussen in Kenia. Meer dan 2.400 reacties ontvingen we tijdens de dienst. Wat een krachtig gebed naar de hemel is dit!
Aankondiging Mozaiek Kenia / Marsabit livestream 8 november
God aanbidden, onze omgeving dienen en houden van elkaar, dat is wat we bij Mozaiek het allerbelangrijkste vinden, zo willen we er ook zijn voor de allerarmsten. Tijdens onze livestream van zondag 8 november staat de verbinding van zowel Mozaiek NL als de kerken in Marsabit centraal.
Wat gebeurt er met de maandelijkse gift van 33 euro?
Hoewel vrijwel alle projecten tijdelijk gesloten zijn voor groepsactiviteiten, zijn onze lokale partnerkerken in Kenia Marsabit heel actief met contact onderhouden met zoveel mogelijk sponsorkinderen. Niet alle projectactiviteiten en bijbehorende kosten zijn gestopt!
Update Mozaiek Kenia – Het belang van schrijven, juist in deze tijd!
Met elkaar mogen we heel veel kinderen en gezinnen helpen in Marsabit door financiële hulp, gebed én onze brieven. En over het laatste gaat deze update, want kun je in deze tijd wel brieven schrijven met Covid-19 en nu in Kenia de scholen dicht zijn door de lockdown? Jazeker!! Sterker nog: dit is misschien wel het moment om een extra brief te schrijven aan je sponsorkind. Het zou toch een zegen zijn als we juist in deze periode tijd investeren in het bemoedigen van onze sponsorkinderen. We moedigen je aan om je brief online te versturen omdat dit veel werk scheelt voor Compassion op kantoor (waar nu ook minder vrijwilligers werken). Bovendien: als je online schrijft, is je brief is ook veel sneller in het land van je sponsorkind.
Update Corona in Kenia
Mozaiek Kenia: Update Covid-19 en droogte  In alle landen waar Compassion werkt zijn inmiddels mensen positief getest op corona besmetting, zo ook in Kenia, maar gelukkig nog nergens zoveel als in Europa, Amerika of China. Hoe het verder gaat verlopen is in deze landen natuurlijk heel onzeker en uiterst kwetsbaar. 
Wereld Water Dag op 22 maart - update Mozaiek Kenia
Corona heeft de wereld in zijn greep. Zo ook in in Afrika, bijvoorbeeld in Kenia. Ondanks dat het komend weekend World Water Day is waar we alle aandacht aan willen geven, willen we ook stilstaan bij de sterfgevallen daar. Of het nou is door hongersnood of corona, gebed is hard nodig. Dus laten we onze broeders en zusters daar niet vergeten en onze handen vouwen voor hen!
Verantwoording Besteding Giften
Toelichting op de financiële stromen 2019/2020 (stand per 24 februari 2020).
Naar het archief
1 ... 2 3 4