Moeder en Kind project

"Ik ontmoet andere moeders en ik heb er veel vrienden gemaakt. We leren veel van elkaar. Ook helpt de kerk ons aan medicijnen en voedsel. Ook weet ik nu dat God van mij en mijn baby houdt. Hij heeft grote plannen voor ons, nu en in de toekomst!" 

De meest kwetsbare en kritieke fase van een kind is in de leeftijd van 0 tot 5 jaar. Elke dag overlijden er duizenden kinderen onder de 5 jaar, waarvan de meesten aan ziekten die gemakkelijk te voorkomen zijn. Met de inzet van het Moeder en Kind programma vechten we tegen het hoge sterftecijfer van moeders en jonge kinderen die overlijden aan de gevolgen van armoede.

Het programma dat per project/kerk loopt geeft kwetsbare moeders in dit gebied en kinderen een gezonde start. Ze krijgen toegang tot verloskundige hulp en gezondheidszorg. Daarnaast ontvangen zij extra eten, voedingssupplementen en benodigdheden als hygiëneproducten en dekens. Binnen het project wordt ook een opvoedcursus aangeboden aan de jonge ouders. 

Veel van de moeders die meedoen aan een Moeder- en kindprogramma hebben geen sociaal netwerk waar zij op terug kunnen vallen. Wij zorgen er voor dat zij nu worden opgevangen in een liefdevolle gemeenschap. Ook leren de moeders in het programma een vaardigheid, waarmee ze zelf een inkomen kunnen genereren. Dat helpt ze op langere termijn bij het onderhouden van zichzelf en hun kind. De baby’s uit het Moeder- en kindprogramma worden later opgenomen in het Compassion-sponsorprogramma.

Steun ook één van de moeder-kind projecten in Marsabit!

Project 1 - Moeder en Kind
€ 9.000,00
€ 0,00
100%
Project 2 - Moeder en Kind
€ 9.000,00
€ 0,00
100%
Project 3 - Moeder en Kind
€ 9.000,00
€ 3.600,00
60%
Project 4 - Moeder en Kind
€ 9.000,00
€ 9.000,00
0%

[ Toon alle projecten ]