Aankondiging Mozaiek Kenia / Marsabit livestream 8 november

God aanbidden, onze omgeving dienen en houden van elkaar, dat is wat we bij Mozaiek het allerbelangrijkste vinden, zo willen we er ook zijn voor de allerarmsten. Tijdens onze livestream van zondag 8 november staat de verbinding van zowel Mozaiek NL als de kerken in Marsabit centraal.

Dit bericht is geplaatst op 04-11-2020

WAT VOORAF GING
Via Compassion kwamen we begin 2019 terecht in Marsabit in het noorden van Kenia (hier vertelt Kees over die projectreis) om te verkennen of Mozaiek daar een verbinding kon leggen om zo een langdurige relatie aan te gaan met de kerken in dat gebied. Het raakte ons hart. Er ontstond een droom en een meerjarenperspectief: stel dat Mozaiek een verschil maakt ergens in de wereld voor de allerarmsten?

De kerk is de hoop van de wereld, de lokale kerk is de hoop van de buurt. Compassion helpt de kerken om hun omgeving te dienen en dat sluit aan bij de visie van Mozaiek. Het verlangen ontstond om zo’n 250 kinderen te kunnen verbinden aan een sponsor, waarmee hoop wordt gebracht voor het kind en de ouders (een kind krijgt te eten, kan naar school, krijgt medische hulp en kan meedoen aan het Compassion-project van de kerk). Het ongelofelijke gebeurde: tijdens de startzondag in september vorig jaar werden bijna 500 kinderen gesponsord – een verdubbeling van het verlangen en dat al na 2 zondagen (in Mozaiek033 en Mozaiek0318) (!). Inmiddels hebben al 570 kinderen een sponsor gevonden! En dat niet alleen, er zijn prachtige andere initiatieven ontstaan, zo sloegen een stel ondernemers de handen ineen en hebben een waterproject mogelijk gemaakt (en deze groep blijft maar groeien), konden we noodhulp verlenen na een oproep in verband met Covid-19, werden scholen ondersteund en relaties opgebouwd. 
 
ONLINE ONMOETING 8 NOVEMBER
Nu iets meer dan een jaar later, kunnen we elkaar helaas niet live ontmoeten, toch willen we juist in deze tijd, weer aandacht besteden aan Mozaiek Kenia, omdat onze broers en zussen in Kenia ook een hele pittige tijd doormaken tijdens de Covid-19 pandemie – lees hier de impact van Covid-19 in Kenia - een die extra impact heeft naast de al moeilijke omstandigheden en droogte van afgelopen jaren. We willen naast ze staan! 
 
Ben jij er online bij op zondag 8 november? Het wordt een hele bijzondere en indrukwekkende dienst, waarin de verbinding van zowel Mozaiek NL als de kerken in Marsabit centraal staan, je zult een update krijgen over wat er zoal is gebeurd en je krijgt unieke beelden te zien die je nog niet eerder hebt gezien! We vertrouwen er op dat, ondanks dat we niet live kunnen samenkomen, God ook online die verbinding tot stand kan brengen en jouw hart opnieuw kan raken! Jezus is de hoop van de wereld. Hoe gaaf is het als we die impact alleen maar kunnen vergroten en die diepe verbondenheid verder kunnen verdiepen? 
 
Marsabit, wat letterlijk ‘vergeten gebied’ betekent wordt een plaats van hoop, mede dankzij de verbinding met jou!