Wat gebeurt er met de maandelijkse gift van 33 euro?

Hoewel vrijwel alle projecten tijdelijk gesloten zijn voor groepsactiviteiten, zijn onze lokale partnerkerken in Kenia Marsabit heel actief met contact onderhouden met zoveel mogelijk sponsorkinderen. Niet alle projectactiviteiten en bijbehorende kosten zijn gestopt!

Dit bericht is geplaatst op 23-10-2020

Voor zover het binnen de overheidsmaatregelen kan, brengen medewerkers van onze partnerkerken huisbezoeken. Zo controleren zij het welzijn van de kinderen en hun families en bieden zij hulp op maat aan. Voor deze huisbezoeken wordt nog steeds geld uitgegeven. De overheid in Kenia wil voorkomen dat er rellen ontstaan bij het uitdelen van voedsel. Dat betekent dat de sponsorbijdrage, indien mogelijk, alleen nog contact uitgekeerd kan worden. Het gezin besteedt het geld zelf aan extra voeding, schoon water, medicatie, hygienekits of het betalen van de huur. Andere landen gebruiken deze manier van directe financiele hulp voor gezinnen die ze door de maatregelen niet kunnen bezoeken.

Juist in deze tijd is jouw bijdrage extra belangrijk! Compassion doet er alles aan om ieder kind zo goed mogelijk te ondersteunen. Je maakt nu een nog groter verschil in het leven van jouw sponsorkind en zijn of haar familie. Tegelijk weten we dat het aantal mensen (en dus ook kinderen) dat de afgelopen maanden in extreme armoede terechtkwam groot is. Iedere dag komen er mensen bij die worden bedreigd door de hongerdood. Volgens een inschatting van het wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties gaan we zo'n twintig jaar terug in de bestrijding van armoede wereldwijd. Daarom willen we je vragen om juist in deze tijd te (blijven) ondersteunen. Enorm bedankt voor je steun!

In deze video laat Compassion zien hoe het programma tijdelijk is veranderd (Nederlandse ondertiteling).

Naast het sponsor-programma van Compassion verbindt Mozaiek zich ook op andere manier aan Marsabit. In dit artikel  praten we je bij op de investeringen die inmiddels zijn gedaan in 2019 en 2020.