Update Mozaiek Kenia – Het belang van schrijven, juist in deze tijd!

Met elkaar mogen we heel veel kinderen en gezinnen helpen in Marsabit door financiële hulp, gebed én onze brieven. En over het laatste gaat deze update, want kun je in deze tijd wel brieven schrijven met Covid-19 en nu in Kenia de scholen dicht zijn door de lockdown? Jazeker!! Sterker nog: dit is misschien wel het moment om een extra brief te schrijven aan je sponsorkind. Het zou toch een zegen zijn als we juist in deze periode tijd investeren in het bemoedigen van onze sponsorkinderen. We moedigen je aan om je brief online te versturen omdat dit veel werk scheelt voor Compassion op kantoor (waar nu ook minder vrijwilligers werken). Bovendien: als je online schrijft, is je brief is ook veel sneller in het land van je sponsorkind.

Dit bericht is geplaatst op 09-10-2020

Veel projecten zijn nu gesloten als voorzorgsmaatregel. Niet alle brieven kunnen dan aan de kinderen bezorgd worden. Zodra de projecten weer open gaan, krijgen de kinderen de brieven die voor ze klaar liggen. Ook de vertalers kunnen dan weer aan het werk en de brieven die op vertaling wachten direct weer gaan vertalen en klaarleggen voor de kinderen. Het is dus heel fijn als je een brief schrijft, dan krijgt je sponsorkind snel na het heropenen van het project jouw brief. Weet dat je brieven van onschatbare waarde zijn: kleine moeite, heel groot plezier! Doen hoor…  

Wellicht heb je ook al een verzoek gehad om een kerstkaart te schrijven aan je sponsorkind via Compassion? Nu al? Ja, zo kan Compassion er voor zorgen dat alle kaarten op tijd aankomen in het project en je sponsorkind een mooie bemoediging krijgt. Je kunt de kaart heel persoonlijk maken door er een foto van jezelf aan toe te voegen. Het gaat heel makkelijk en snel via de website van Compassion. 

Zelfstandig schrijven is moeilijk
Het is in deze ‘corona-tijd’ minder waarschijnlijk dat je post ontvangt van jouw sponsorkind. Het kind moet zelfstandig een brief schrijven of hopen dat vader of moeder helpt. Veel ouders kunnen zelf niet of niet goed schrijven. Ook de administratie in het project zal op dit moment anders verlopen. Dus hopelijk kun je hierin je geduld bewaren – is het straks weer extra leuk als ze wel weer kunnen schrijven!

Op onze speciale Mozaiek Kenia website vind je nog meer informatie over het schrijven van je sponsorkind! En ook op de website van Compassion kun je meer vinden. Ook bijvoorbeeld schrijftips over hoe je kunt schrijven over Corona. Veel schrijfplezier!