Een goed bericht uit een ver land….

…is als koel water voor een dorstige keel (Spreuken 25:25). Drie weken geleden ben ik Emiel Hop, voorganger Mozaiek033, in Kenia en Tanzania geweest en bezocht ik samen met 4M en Compassion een aantal projecten. Wow dan weet je waar we het voor doen!

Dit bericht is geplaatst op 21-06-2022

Het is zo bijzonder om te zien hoe wij verschil maken voor deze kinderen en ook voor de hele gemeenschap die ervan meegeniet. Het is emotioneel voor de mensen op de projecten dat wij hier zijn. Voor de kinderen, voor de ouders en voor de staf van de kerk en medewerkers van Compassion. Het heelt de ziel. Het geeft herstel en ik moest jullie allemaal van hen danken uit het diepst van hun ziel voor de verbinding die er is vanuit de Mozaiek-gemeenten.

Een van de vele ontmoetingen die dit onderstrepen: we bezoeken deze dag Compassion-project. De kinderen, vrouwen en mannen staan ons weer massaal en uitbuding op te wachten. Eén van de spandoeken valt een deelnemer op… ‘Your love can never be forgotten easily’. In zijn ooghoek ziet hij dat het doek wordt vastgehouden door een meisje met twee stompjes. Mary, komen we later achter. Hij vraagt of hij nog even iets tegen Mary mag zeggen. Ze zoeken haar in de grote groep op en met behulp van een vertaler knoopt hij een gesprek aan met het meisje. Op een gegeven moment vraagt hij of hij met haar mag bidden. Het meisje begint te huilen. Hij voelt zich ongemakkelijk en vraagt of het niet te veel is. Of ze liever met rust wordt gelaten? ‘Nee’, zegt ze ontdaan… ‘Dit heeft nog nooit iemand in mijn leven voor mij gedaan. Mij op deze manier aandacht geven!’ 

Je gezien voelen… Het heeft zo’n kracht…. Deze reis worden we te meer bepaald hoe belangrijk het is om de verbinding te blijven zoeken. Brieven te blijven schrijven. Te blijven bidden…. Een kindje een betere toekomst te geven door hen te sponsoren… Projecten te ondersteunen die echt verschil maken…

We hebben in Kenia en Tanzania 6 Compassion projecten bezocht. Allemaal even mooi. Wat gebeurt hier toch veel! In Tanzania heb ik ook meegelopen met de Muskathlon die 4M heeft georganiseerd. Ik zamel zelf geld in voor ons zonne-energie-project in Marsebit. Op de foto’s in het foto-album (zie link hieronder) van deze reis zie je dat jongens uit het dorp waar we finishen de eerste 21 km met me meelopen… Kijk eens naar de schoenen die deze jongens aanhebben.  Er loopt er zelfs een op zijn teenslippers de hele weg mee. Wat een held! Ik besloot mede hierdoor om nog een rondje van 21 km te lopen. Man, wat was ik kapot, maar wat voelde ik me gesteund door al die kinderen en mensen langs de weg die ons aanmoedigen. Aanstaande zaterdag 25 juni doe ik samen met meer dan 100 andere Mozaiekers uit verschillende kerken opnieuw mee, maar dan op de fiets. 

Doen jullie ook mee? Sponsor één van de deelnemers bij jou in de gemeenten in zijn sportieve uitdaging! Klik hier voor meer info en draag ook jouw steentje bij!