Verhalen van Hoop

Selina (37 jaar) heeft via Mozaiek Kenia maar liefst acht sponsorkinderen in de regio Marsabit: Zippora, Esther, Kabale, Elias, Jayden, Lemuna, Maison en Tabitha. Alle kinderen hebben een mooi plekje op de muur in haar woonkamer.

Dit bericht is geplaatst op 06-01-2022

“Ik geloof echt dat God deze kinderen op mijn pad heeft gebracht. Ik voelde dat Hij van mij vroeg om een flink aantal kinderen te sponsoren. Het was wel even wat rekenwerk, want ik leefde tot voor kort van een uitkering, dus veel financiële ruimte was er niet, maar het bleek haalbaar om acht kinderen maandelijks te sponsoren. Selina heeft altijd al gedroomd van een groot gezin, maar mede doordat ze 9 jaar ziek is geweest, is het daar nog niet van gekomen. Ze vindt het dan ook erg mooi en bijzonder dat ze op deze manier betrokken is bij de ontwikkeling en het leven van een aantal kinderen.

Dat haar betrokkenheid groot is, blijkt uit het verhaal van Lemuna. “Toen ik Lemuna ging sponsoren, kwam ik er achter dat zijn voet scheef stond. Uit navraag bleek dat hij een aangeboren klompvoetje had. Zelf heb ik ook een tijd niet kunnen lopen, dus dat maakte het voor mij extra bijzonder. Ik ben er dan ook van overtuigd dat God hem op mijn pad heeft gebracht.”

Selina heeft het mogelijk gemaakt dat Lemuna naar het ziekenhuis in Kijabe kon gaan voor een operatie. “De benodigde kosten kwamen op € 900,-, dit bedrag heb ik opzij kunnen zetten om deze jongen te helpen. De operatie is nu ruim een jaar geleden en wat is het mooi om te horen dat hij nu naar school kan gaan en lekker kan voetballen met zijn vrienden. Er is weer een toekomst voor hem.”

Met alle kinderen onderhoudt Selina contact via brieven en foto’s. ‘Met één van de kinderen die ik sponsor, schrijf ik niet zelf, dat doet iemand anders. Maar ik krijg uiteraard regelmatig een update.” Met de andere kinderen zijn hechte vriendschappen ontstaan. Ze vindt het mooi dat ze met haar bijdrages het verschil kan maken. De kinderen gaan naar school en krijgen medische zorg. Daarnaast krijgt ieder kind een eigen Bijbel en leren ze God persoonlijk kennen. Ook horen ze dat ze geliefd zijn, door de brieven die Selina schrijft maar ook door de medewerkers van het project.

“Het sponsoren van deze kinderen brengt mij zelf ook veel vreugde. Het is iedere keer weer feest om de brieven en zelfgemaakte tekeningen te ontvangen waarin staat dat ze van mij houden en iedere dag voor mij bidden. Dat raakt mij echt, zeker omdat ik God hier aan het werk zie.”

SPONSORPROGRAMMA MOZAIEK KENIA
Met ons project Mozaiek Kenia zijn we een relatie aangegaan met 16 partnerkerken in Marsabit en omgeving. Het sponsorprogramma voor kinderen is hier onderdeel van. Samen met Compassion bieden we kinderen in omgeving Marsabit een programma waarin zij meer kansen krijgen zich te ontworstelen aan de extreme armoede, te leren over hun eigen identiteit en om te gaan met elkaar en de liefde van Jezus.

Sponsorkinderen in een Compassionprogramma volgen langer onderwijs dan kinderen buiten de projecten. Zij hebben meer kansen op de arbeidsmarkt en groeien vaker uit tot stabiele leiders en beïnvloeders in en van hun omgeving. Tegelijkertijd geloven wij dat het aangaan van sponsor-relaties doorwerkt in de Mozaiek gezinnen in Nederland. Er wordt voor de kinderen gebeden en er is vreugde in geven en verbinden: leren van elkaar in afhankelijkheid van God.

DOE MEE!
Wil je net als Selina ook een kind (of meerdere kinderen) uit Marsabit en omgeving sponsoren? Klik dan hier voor meer informatie!

Bovenstaand verhaal verscheen in Mozaiek Magazine nr 24.