Verhalen van Hoop

"Ik weet nu dat God van mij en mijn baby houdt!" Lees het verhaal van deze jonge moeder die deelneemt aan één van de Moeder en Kind projecten.

Dit bericht is geplaatst op 28-10-2021

“Toen ik zes maanden zwanger was van mijn eerste kindje had ik sterk ondergewicht.Hierdoor liep ook de gezondheid van mijn ongeboren baby gevaar. Ik wist dat ik hulp nodig had, maar ik kende niet veel mensen en schaamde mij ook een beetje om hulp te vragen. Uiteindelijk ben ik via de lokale kerk bij het Moeder-Kind programma terecht gekomen. Hier kreeg ik maaltijden en extra voedingssupplementen, waardoor ik in korte tijd flink aankwam. De mensen van de kerk gaven mij ook babykleertjes en dekentjes, want ik had zelf geen geld om kleding voor mijn baby te kopen.

Mijn kind is nu 11 maanden oud en helemaal gezond! Ik weet niet of wij beiden het ook zonder deze extra steun hadden gered, daarom ben ik erg dankbaar voor alle hulp en steun die ik heb gekregen. Omdat het mijn eerste kindje is moest ik nog veel leren, maar inmiddels weet ik hoe ik goed en liefdevol voor mijn kind kan zorgen. Ik ben dan ook best een beetje trots op mijzelf.

Momenteel volg ik een kleermakerscursus. Door kleding te maken en te verkopen kan ik in de toekomst hopelijk zelf mijn gezin onderhouden.

Ook heb ik andere moeders ontmoet en nieuwe vriendinnen gemaakt. Voor de tijd was ik vaak eenzaam en veel alleen in mijn huis. We leren veel van elkaar. Iedere keer als ik naar het project ga, geniet ik ontzettend van de bijeenkomsten waarin we God aanbidden en horen over Zijn liefde voor ons. Ik weet nu dat God van mij en mijn baby houdt. Hij heeft grote plannen voor ons, nu en in de toekomst!”

MOEDER-KIND PROJECT
Het verhaal van de jonge moeder in Marsabit is gebaseerd op de rapportages vanuit Compassion over de Moeder-en Kind projecten in Kenia. In vier van de 16 projecten in Marsabit zijn we dit jaar gestart met het moeder-kind programma. Het programma geeft kwetsbare moeders en hun kinderen een gezonde start. Ze krijgen toegang tot verloskundige hulp en gezondheidszorg. Daarnaast ontvangen zij extra eten, voedingssupplementen en benodigdheden als hygiëneproducten en dekens. Binnen het project wordt ook een opvoedcursus aangeboden aan de jonge moeders.

Veel van de moeders die meedoen aan een Moeder- en Kind programma hebben geen sociaal netwerk waar zij op terug kunnen vallen. Wij zorgen er voor dat zij nu worden opgevangen in een liefdevolle gemeenschap. Ook leren de moeders in het programma een vaardigheid, waarmee ze zelf een inkomen kunnen genereren. Dat helpt ze op langere termijn bij het onderhouden van zichzelf en hun kind. De baby’s uit het Moederen Kind programma worden later opgenomen in het Compassionsponsorprogramma.

DOE MEE!
Meer weten of een bijdrage geven aan het project? Klik dan hier voor meer informatie!

Bovenstaand verhaal verscheen in Mozaiek Magazine nr 23.