Wat schrijf ik naar mijn sponsorkind over mijn vakantie?

Mozaiek Kenia | Tip Heb jij je sponsorkind onlangs nog geschreven? De zomervakantie is voor veel mensen dé tijd om een paar weken te ontspannen. Werk en school achter je te laten en misschien zelfs op reis te gaan, nu dat weer een beetje kan. Misschien ook een ideale tijd om weer een keer een brief te schrijven aan je sponsorkind! Maar wat kun je nu eigenlijk wel en niet aan je sponsorkind vertellen over je vakantie? We geven je wat tips. 

Dit bericht is geplaatst op 24-06-2021

Leuke uitjes

Soms bezoeken kinderen familie of gaan ze een dagje naar het strand als dat in de buurt is. Lokale Compassion-projecten organiseren vaak wat leuks. Zoals een uitje naar het national park of een bezoek aan de luchthaven. Er zit vaak een educatief karakter aan. In sommige plaatsen worden zomerkampen georganiseerd. Afhankelijk van waar jouw sponsorkind woont, wordt de vakantieperiode op deze manier extra speciaal gemaakt. Alleen zo speciaal als jouw vakantie, dat is het vaak niet.

Gerichte vragen 

Vraag in je brief eens hoe de vakantieperiode er daar uit ziet. Houd daarbij in je achterhoofd dat op andere continenten de vakantieperiode soms op een ander moment is, omdat de seizoenen niet parallel lopen. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat jouw sponsorkind rondom Kerst zijn zomervakantie beleeft.

Vragen die je kunt stellen:

  • Heb jij vrij van school tijdens de zomer?
  • Organiseert jouw Compassion-project nog iets speciaals tijdens de zomervakantie?
  • Wat doe je met je vrienden als jullie vrij zijn?
  • Wat vind je het leukste aan vakantie hebben?
  • Ga je wel eens bij familie op bezoek?
  • Heb je wel eens gezwommen? Vond je dat leuk?

Deel je nieuwe ervaring

Tijdens je vakantie heb je misschien wel voor het eerst de bergen gezien, nieuw eten geprobeerd of een lokale dans gedanst. Dit zijn geweldige ervaringen om met je sponsorkind te delen. Je kunt dan direct vragen hoe de natuur in zijn/haar land is, welk eten bijzonder is voor dat land en welke lokale muziek/dans iedereen daar kent.

Kaarten en foto's

Een kaart of foto van een landschap of bijzonder gebouw van jouw vakantiebestemming is leuk om aan je sponsorkind te sturen!

Herkenbare situaties

Houd altijd de situatie van je sponsorkind voor ogen als je een brief schrijft. Stel vragen die passen in zijn of haar leefwereld en over herkenbare zaken gaan. Een familie-uitje, een klein uitstapje, dat is natuurlijk hartstikke leuk om over te schrijven. In een auto vol kampeerspullen via Euro Disney naar Zuid-Frankrijk, dat is bijzonder vreemd voor je sponsorkind. Het leven hier is soms een behoorlijke ver-van-je-sponsorkind-zijn-bed-show. Probeer daar op af te stemmen.

Bemoedigen

Als laatste: één van de belangrijkste aspecten van het schrijven is dat je je sponsorkind kunt bemoedigen. Onthoud dat jij door het schrijven van jouw brief een belangrijke stem in het leven van je sponsorkind bent. Het feit dat jij interesse toont in zijn/haar leven, betekent veel voor je sponsorkind!